Daune

E curioasă natura umană. Cât de multe poți strica într-o fracțiune de secundă când nu gândești limpede. Poate e scuză. 
Vine miros de pâine caldă de-afară. Terapie. Acum vreo… zece ani, când veneam acasă de la școală treceam pe lângă un chioșc de ziare, unde se vindeau un fel de cartonașe cu Sailor Moon.
Îmi plăceau revistele de benzi desenate. Cum casa bunicii devenise „loc de depozitare” pentru toate tâmpeniile care nu mai încăpeau la mătuși-mea, tanti începuse să ducă cutii de reviste vechi, pe care nu se îndurase să le arunce. Bunică-mea le arunca fără să se uite, are un spirit practic de pici. 
De-aia umblam eu prin ele mai întâi. Aducea benzi desenate cu X-Men. Eh, asta era o raritate pe-atunci. Nu știu de unde făcea rost. Le lua pentru văru-meu, și cum el nu le răsfoia, le punea ”la dus”. Așa ajungeau la mine. Desigur, cu tot statutul meu de „proscrisă” (îi speriasem pisica și mă bătuse crunt pentru asta), n-aveam nicio șansă să pun mâna pe ele cerându-le, așa că mă mulțumeam să le găsesc în cutiile, cu câteva luni întârziere.
Mă uitam la poze cu gașca. Mai târziu, m-au poreclit Rogue. Crescusem.
Zoya are colecție nouă, de vară, foarte delicată. O cheamă Touch. Mie tot Gemma și Dove, din colecția Intimate, și Shawn îmi plac. Bine, din ele nu am decât Dove. E greu să le găsești în România, dar eu când am o obsesie… păi, am o obsesie!
Ieri și azi sunt două zile pe care vreau să le uit, să mă trezesc din ele. Am aruncat o sticluță de ojă, cea cu care am fost dată, pentru că-mi amintea de zilele astea două, deși îmi plăcea enorm culoarea.
Îmi face bine să vorbesc, dar despre cu totul altceva. Să aberez pe alte teme, să mă las dusă de val ore-n șir. Măcar uit pentru câteva momente. Amân cu câteva ore trezirea.
Anunțuri

About Anca G.

O "nenorocită" şcolită în filologie şi rock, care a "fumat" pentru prima oară scrisul când n-a mai avut unde să adune revolta.

Posted on 18 Iunie 2011, in Cuvinte, D'ale sunetului. Bookmark the permalink. 7 comentarii.

  1. Buna ziua,As dorii sa stiu daca sunteti interesat de un schimb de link/post.De asemenea daca mai detineti si alte bloguri si doriti putem sa facem schimb de link si cu acelea.Indiferent de raspuns astept email la office@online-anunturi.com

  2. Buna ziuaNumele meu este Constantin Iacob si as dori sa facem un schimb de linkuri – 3 way link exchange – in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://oraselulvesel2.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice)Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi titlul pe care il doriti si linkulVa multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si toate cele bune.

  3. @docica, wow, felicitări! 🙂 ar fi super să poți să mi-o trimiți, chiar sunt curioasă

  4. Fara legatura cu subiectul postului, vreau sa-ti spun ca mi-am terminat disertatia si am "furat" si de la tine 2 texte. daca vrei o sa iti trimit capitolul cu pricina 😀 sau chiar toata lucrarea daca vrei model pt mai tarziu ;P

  5. da, știu (eu doar am modificat semi-citarea).dar de ce să-ți faci griji? doar pentru că există ceva ce te face să te gândești la sinuciderea filosofică, nu-nseamnă că trebuie să te și gândești. der ar nain miliăn baisicăls in Beijing. daț ă fact! așa că lasă lucrurile să curgă la vale, prăvale. cum ar spune ăia de la Poets of the Fall – Today is a better day!see you

  6. @Florin, iau prima parte de la Camus și rectific sfârșitul: ”omul absurd e conștient de starea sa” și are de ce să-și facă griji…

  7. et tu Brutus? săraca de tine. măi, dacă e ceva ce zice Camus (a se citi Camus!), acel ceva e că omul absurd e conștient de starea sa și că nu are de ce să-și facă griji. so, do not worry, be happy!știi, nu e că trebuie să te trezești, ci că nu trebuie să mai filosofezi. cum nu-ți plac filosofii, probabil că nu-ți placi nici tu, filosoful, nu?…ei. vorbim. see you on yahoo!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: