Ascuţit, -ă

Am răguşit. Nu ştiu cum şi de ce…sau cel puţin mă fac că nu ştiu cum şi de ce! Chestia e că zilele astea a trebuit s-o iau mai uşor cu vocea, ca sa nu mă transform în ceea ce maică-mea numeşte „sunetul mai încet”. Şi ca să vedeţi de ce sunt eu aşa de sigură că cine joacă biliard acolo sus a aliniat planetele în defavoarea mea, am mai şi îmbătrânit. Şi nu cu o zi sau două, ci cu un an! Nu sunt eu genul ăla de om care-i cere timpului să se oprească, dimpotrivă…din motive pur subiective, vreau să treacă un pic mai repede, măcar un pic, dar nu-mi place cum sună „îmbătrânirea” asta. E perimată. Poate dacă înlocuiam cuvântul „bătrân” cu… „ascuţit” suna mai bine. Simţiţi muzica? As-cu-ţit – parcă simţi cum ia cuţitul de pe masă cu repeziciunea TGV-ului şi înjunghie aerul. Parcă auzi curentul vâjâindu-ţi în urechi. Încă o dată şi încă o dată. E tânăr, e farmec, e trăsnet, e zeu. E incontestabil mai rapid decât « bătrân ». Ar trebui să fim o lume de ascuţiţi rapizi ca TGV-urile.

M-am trezit cu o dorinţă neobişnuită de a mă uita la Taxi Driver. Ce chestie – chiar în dimineaţa de dinaintea (in)competenţelor digitale ! Se vede cât de mult preţ punem pe capul lor. Oricărui copil, când se naşte, i se toarnă în cap 5 tone de orgoliu şi ajunge astfel să creadă că este mai bun decât celălalt. Ar fi normal ca orgoliul să se piardă pe parcursul vieţii, dar unii mai au instincul de posesiune mai puternic decât al altora, care, combinat cu orgoliul, duce la « schimbarea modificărilor » şi deci, în cazul nostru, la (in)competenţe digitale.

Mă duci să-mi caut geanta kaki şi eşarfa în dungi.

Anunțuri

About Anca G.

O "nenorocită" şcolită în filologie şi rock, care a "fumat" pentru prima oară scrisul când n-a mai avut unde să adune revolta.

Posted on 21 Aprilie 2010, in D'ale sunetului. Bookmark the permalink. 8 comentarii.

  1. @Ionut, mie mi se par toate cele mai naspa, nu neaparat din cauza nostalgiei:)) Oricum, eu la capitolul nostalgie stau cam prost@Bobo, sunt scutita de imbatranire? foarte fain!:))@Humu, da,da,da, mi-ai urat si ai zis c-o sa se indeplineasca urarile. vezi ca tin minte?:))

  2. ti`am mai urat odata pe mess:> eu ti`am urat tot tacamul:>ascutit`o:))

  3. ooof, frate, tu nu cred ca o sa imbatranesti vreodata. oricum, la multi ani!

  4. la multi ani! pe mine m-au apucat nostalgiile cand am realizat ca am trecut de 18 ani si din cauza asta mi s-a parut cea mai naspa zi de nastere :)) sper sa nu simti si tu la fel.

  5. @Stephen, mersi frumos, asta-mi si doresc…sa uit de varsta! de fapt, cine nu si-ar dori?:))

  6. Bun venit in randul batranilor :)Daca vrei, iti urez la multi ani, daca nu vrei…nu-ti urez decat sa te bucuri de zi ca atare si sa uiti de varsta.

  7. @worsak, mersi…uhm…ma-impingea tastatura sa scriu "nenea":)))

  8. La multi ani berbeaco 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: